backWERK IJsselstein

backWERK IJsselstein

Ondernemer worden bij backWERK in IJsselstein

backWERK is op zoek naar een ondernemer in IJsselstein.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over IJsselstein

IJsselstein is onderdeel van de gemeente IJsselstein, binnen de provincie Utrecht, en heeft 34.114 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €39.300. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat IJsselstein een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €609.400.091. De WOZ-waarde van de huizen ligt in IJsselstein op gemiddeld €234.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.1% van de mensen in IJsselstein een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.399 inwoners van IJsselstein een uitkering krijgen.

IJsselstein ligt aan de westkant van Nieuwegein en is met een tramlijn verbonden met het centrum van Nieuwegein en Utrecht. De A2 vormt de scheidslijn tussen IJsselstein en Nieuwegein. Door IJsselstein stroomt de Hollandse IJssel. Een deel van IJsselstein is een beschermd dorpsgezicht. Ook zijn er in het stadje tientallen rijksmonumenten en oorlogsmonumenten. De grootste groep inwoners is tussen de 30 en 49 jaar.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor IJsselstein interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in IJsselstein.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens IJsselstein

Provincie
Utrecht
Gemeente
IJsselstein
Inwoners
34.114
Inkomen
€39.300
WOZ-waarde
€234.000