backWERK Laren

backWERK Laren

Ondernemer worden bij backWERK in Laren

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Laren.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Laren

Laren is onderdeel van de gemeente Laren, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 10.942 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €50.800. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Laren een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €252.660.727. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Laren op gemiddeld €541.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.3% van de mensen in Laren een uitkering. Dit maakt dat in totaal 361 inwoners van Laren een uitkering krijgen.

Laren is van oorsprong een brink- of esdorp. Laren is met buurdorp Blaricum een van de rijkste gemeenten van Nederland. Van oorsprong is Laren een boerendorp, waar de weefindustrie de belangrijkste inkomsten was. Laren is na de komst van de tramlijn naar Hilversum en Amsterdam in 1892 ook een kunstenaars- en forensendorp geworden. Op Plein 1945, waar ook sinds 2011 elk jaar het Oktoberfest wordt gehouden, wordt iedere vrijdag in het centrum de weekmarkt gehouden. De populaire winkelstraten van Laren zijn o.a. Zevenend, Nieuweweg, Naarderstraat, Brink of Sint Janstraat. Men kan er gratis parkeren. Belangrijke verkeersaders zijn A1 en A27.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Laren interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Laren.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Laren

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Laren
Inwoners
10.942
Inkomen
€50.800
WOZ-waarde
€541.000