Big Bread Kitchen is een franchiseformule voor cafetaria / lunchroom. De BB Kitchen stijl is warm en modern. De sfeervolle aankleding met warme tinten, een mix aan natuurlijke materialen, lampen en comfortabel meubilair nodigen uit tot zittenblijven. Gezond en groeiend ondernemen is onze persoonlijke ambitie en de doelstelling die wij nastreven voor onze franchisenemers.
Leiden is gelegen in Zuid Holland, en is onderdeel van de gemeente Leiden. Er wonen ongeveer 122.915 mensen in Leiden. De WOZ waarde van de woningen in Leiden ligt gemiddeld op €210.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Leiden op €34.000. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Leiden een gezamenlijk inkomen van €1.899.595.455. Van alle inwoners hebben 2.8% een uitkering. In Leiden een totaal van 3.442 inwoners.
Leiden staat bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, monumentale bouwwerken en hofjes. Leiden profileert zich vooral als een centrum van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie. Populaire winkelstraten in Leiden zijn o.a. Breestraat en Doezastraat. Buiten het centrum is de Luifelbaan in het zuidwesten van de stad, het grootste winkelcentrum. De gebieden binnen de singels en het oostelijk deel van de Morsweg geldt een milieuzone. Hier mogen alleen vrachtwagens komen met een dieselmotor Euroklasse IV of die op gas rijdt. Wel kan er ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente. Parkeren in Leiden kan op straat, maar in het centrum is dit betaald parkeren en in hiervoor bestemde parkeergarages. In de buitenwijken van Leiden kan er gratis geparkeerd worden. De grootste groep inwoners van Leiden is tussen de 20 – 29 jaar. Dit komt omdat Leiden een populaire studentenstad is met de oudste universiteit van Nederland.
Er zijn naast BB Kitchen ook nog andere franchiseformules waarvoor Leiden interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leiden.
Franchiseformule BB Kitchen valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche, zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.
De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Er is echter een enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt.
Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.
De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.
Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights