backWERK Schagen

backWERK Schagen

Ondernemer worden bij backWERK in Schagen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Schagen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Schagen

Schagen is onderdeel van de gemeente Schagen, binnen de provincie Noord-Holland, en heeft 18.700 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €35.700. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Schagen een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €303.450.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Schagen op gemiddeld €222.000. Hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3% van de mensen in Schagen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 561 inwoners van Schagen een uitkering krijgen.

Schagen is gelegen aan de N241, de N245 en de N248 en heeft een eigen treinstation. De stad heeft een uitgebreid winkelaanbod. De belangrijkste winkelstraten in de stad zijn de Gedempte Gracht, Nieuwe Laagzijde en de Nieuwstraat. Ook heeft Schagen een overdekt winkelcentrum Het Makado en een kleinschalig winkelcentrum in de wijk Waldervaart.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Schagen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Schagen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Schagen

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Schagen
Inwoners
18.700
Inkomen
€35.700
WOZ-waarde
€222.000