De Beren restaurants Urk

De Beren restaurants Urk

Ondernemer worden bij De Beren restaurants in Urk

De Beren restaurants is op zoek naar een ondernemer in Urk.

De Beren is een horecaketen met restaurants door heel Nederland

Over Urk

Urk is onderdeel van de gemeente Urk, binnen de provincie Flevoland, en heeft 20.042 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.900. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Urk een relatief hoger inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €345.269.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Urk op gemiddeld €194.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 1.8% van de mensen in Urk een uitkering. Dit maakt dat in totaal 361 inwoners van Urk een uitkering krijgen.

Urk is een plaats in de provincie Flevoland. Urk is een voormalig eiland en men spreekt om die reden van het wonen op Urk en niet in Urk. De belangrijkste inkomstenbron van Urk was de visserij. Dankzij vangstbeperkingen, de quota en de gestegen brandstofprijzen liep de winstgevendheid van de visserij sterk terug. Door deze terugloop en doordat de gemiddelde gezinsgrootte op Urk veel groter is dan het landelijke gemiddelde lag het gemiddelde gezinsinkomen onder het landelijke gemiddelde. Urk was hiermee op papier een van de armste gemeente van Nederland.

Er zijn naast De Beren restaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Urk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Urk.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Beren restaurants valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Beren restaurants

Gegevens Urk

Provincie
Flevoland
Gemeente
Urk
Inwoners
20.042
Inkomen
€37.900
WOZ-waarde
€194.000