Bagels & Beans Veghel

Bagels & Beans Veghel

Ondernemer worden bij Bagels & Beans in Veghel

Bagels & Beans is op zoek naar een ondernemer in Veghel.

Servicegericht verkopen van vers belegde bagels, ultieme koffie & spetterverse sappen in een hartelijke, rustgevende & sfeervolle omgeving.

Over Veghel

Veghel is gelegen in Noord-Brabant, en is onderdeel van de gemeente Veghel. Er wonen ongeveer 31.352 mensen in Veghel. De WOZ waarde van de woningen in Veghel ligt gemiddeld op €237.000, iets hoger dan het gemiddelde in Nederland in 2014 van €211.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Veghel op €37.200. Hoger dan het landelijke gemiddelde van €35.000. In totaal hebben alle inwoners van Veghel een gezamenlijk inkomen van €530.133.818. Van alle inwoners hebben 3.8% een uitkering. In Veghel een totaal van 1.191 inwoners.

Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen aan het nationaal landschap ‘Het Groene Woud’. Veghel is qua aantal inwoners de 15de plaats van Noord-Brabant. Veghel functioneert vanwege de hoge werkgelegenheid, het voorzieningenniveau en de regio functie als middelgrote stad. Veghel kent een uitgebreid winkelaanbod. Opvallend is dat er een groot aantal kleine ondernemers is gevestigd. Ook qua horeca heeft Veghel genoeg te bieden. De laatste jaren is er sprake van een groei van het aantal horecavoorzieningen.

Er zijn naast Bagels & Beans ook nog andere franchiseformules waarvoor Veghel interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Veghel.

lunchroom branche informatie

Franchiseformule Bagels & Beans valt binnen de branche lunchroom. Tot de branche lunchroom behoren dagzaken waar onder andere belegde broodjes, koffie, thee en vruchtensappen verkrijgbaar zijn. In vergelijking met cafetaria’s wordt er bij een lunchroom weinig alcohol geschonken en is het een eet- en drinkgelegenheid met bediening. Bij sommige lunchrooms is het ook mogelijk om een bestelling af te halen of thuis te laten bezorgen. Enkele bekende formules in de branche zijn Anne & Max, Bagels & Beans, Bakker Bart en Délifrance.

In 2015 telde Nederland bijna 2.500 lunchrooms. Het aantal lunchrooms is ook tijdens de crisis jaren toegenomen, in de laatste 5 jaar kwamen er 489 lunchrooms bij en het aantal stijgt nog steeds. Dit terwijl het aantal restaurants in dezelfde periode met 7% is afgenomen. Lunchrooms kenmerken zich door flexibiliteit en wendbaarheid. De branche profiteert optimaal van de toenemende buitenhuisconsumptie. Consumenten kiezen vaker voor meerdere eetmomenten op een dag en dan veelal onderweg. Lunchrooms spelen in op de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden en bieden ook vaak een afhaal- en bezorgservice.

De branche profiteert van branchevervaging in de horeca. De opkomst van bakkerijen met hun eigen broodjescorners maar ook de ‘to go’ shops met hun eigen lunchhoekje zijn hier debet aan. Het shop-in-shop principe neemt een vlucht en ook traditionele cafetaria’s maken de conversie naar lunchrooms. De populariteit van lunchconcepten geeft de branche een eigentijds karakter.

De leegstand in winkelcentra wordt steeds vaker ingevuld met horeca, met name dagzaken. Lunchrooms zijn sterk vertegenwoordig in (stads)centra. Locatie in combinatie met het juiste concept is doorslaggevend in de mate van succes. Een lunchroom heeft gemiddeld een vloeroppervlak van 108 m² en 48 zitplaatsen binnen en 45 zitplaatsen buiten (indien er een terras aanwezig is). De gemiddelde besteding per gast is ruim 10 euro, 59% daarvan wordt uitgegeven aan food en 41% aan dranken.

Bron: Lunchroom.nl, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Bagels & Beans

Gegevens Veghel

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Veghel
Inwoners
31.352
Inkomen
€37.200
WOZ-waarde
€237.000