De Beren bezorgrestaurants Zutphen

De Beren bezorgrestaurants Zutphen

Ondernemer worden bij De Beren bezorgrestaurants in Zutphen

De Beren bezorgrestaurants is op zoek naar een ondernemer in Zutphen.

De Beren bezorgrestaurants bezorgen maaltijden aan huis of op het werk.

Over Zutphen

Zutphen is onderdeel van de gemeente Zutphen, binnen de provincie Gelderland, en heeft 38.335 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €32.100. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Zutphen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €559.342.500. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Zutphen op gemiddeld €185.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 4.9% van de mensen in Zutphen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.878 inwoners van Zutphen een uitkering krijgen.

Zutphen is een Hanzestad aan de rivier de IJssel. Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook regelmatig aangeduid als Torenstad. Het centrum biedt een gevarieerd winkelaanbod. De stad is centraal gelegen aan een knooppunt van provinciale wegen en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Er zijn naast De Beren bezorgrestaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Zutphen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Zutphen.

fast food branche informatie

Franchiseformule De Beren bezorgrestaurants valt binnen de branche fast food. De branche fastfood valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen: lunchrooms, cafetaria’s, pizzeria’s, snackbars en restaurants. Nederland telt ruim 10.000 fastfoodzaken. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Enkele bekende formules die actief zijn in de branche, zijn McDonald’s, KFC, Kwalitaria, New York Pizza en Domino’s Pizza.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Er is echter een enorme concurrentie binnen de branche. In de eigen sector blijft het aanbod groeien maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt.

Het aantal bestaande fastfoodformules neemt elk jaar toe en nieuwe formules ontstaan, zoals de ‘fast casual’ horecaformules. Bij deze formules zijn foodservice en foodretail dichter tot elkaar gegroeid. Een bekend voorbeeld hiervan is La Place. Voor consumenten gaat het om gemak, snelheid, kwaliteit, gezonde producten, variëteit en dat voor een betaalbare prijs. Goed en gezond eten wordt steeds vaker het uitgangspunt. Nieuwe gezonde to-go concepten doen hun intrede en de traditionele aanbieders van een snelle hap moeten daarin mee. Een keurmerk als verantwoord frituren en de uitgebreide voedingsinformatie bij McDonald’s zijn hier voorbeelden van.

De snackbar is nog steeds het meest bezochte bedrijfstype in de sector. Twee derde van de Nederlandse bevolking, met name in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar, bezoekt minstens drie keer per maand een cafetaria. Echter zullen kleinere cafetaria’s steeds meer marktaandeel gaan verliezen door toenemende online bestedingen, de toenemende concurrentie en branchevervaging. Ondernemingen die niet op een A-locatie zijn gelegen, resteert het prijswapen in combinatie met schaalgrootte en een sterke online profilering. Of ze zullen moeten investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends, ABN Amro Insights

Vestigingen De Beren bezorgrestaurants

Gegevens Zutphen

Provincie
Gelderland
Gemeente
Zutphen
Inwoners
38.335
Inkomen
€32.100
WOZ-waarde
€185.000