De Beren restaurants Eindhoven

De Beren restaurants Eindhoven

Ondernemer worden bij De Beren restaurants in Eindhoven

De Beren restaurants is op zoek naar een ondernemer in Eindhoven.

De Beren is een horecaketen met restaurants door heel Nederland

Over Eindhoven

Eindhoven is onderdeel van de gemeente Eindhoven, binnen de provincie Noord-Brabant, en heeft 225.020 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €32.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €36.500 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Eindhoven een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €3.273.018.182. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Eindhoven op gemiddeld €209.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €270.000. Daarnaast hebben 3.8% van de mensen in Eindhoven een uitkering. Dit maakt dat in totaal 8.551 inwoners van Eindhoven een uitkering krijgen.

Eindhoven is de vijfde gemeente en plaats van Nederland. De stad bestaat uit zeven stadsdelen. ruim 30% van alle inwoners in Eindhoven zijn allochtoon. Centraal gelegen ligt de Markt met voornamelijk uitgaansgelegenheden. Ten zuiden van het centrum ligt het Stratumseind, de langste caféstraat van Nederland, met meer dan 50 kroegen en cafés. Daarnaast is Eindhoven thuis van een technische universiteit. Deze creëert veel werkgelegenheid. De stad heeft ook twee grote winkelcentra waar veel retailers te vinden zijn.

Er zijn naast De Beren restaurants ook nog andere franchiseformules waarvoor Eindhoven interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Eindhoven.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule De Beren restaurants valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen De Beren restaurants

Gegevens Eindhoven

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Eindhoven
Inwoners
225.020
Inkomen
€32.000
WOZ-waarde
€209.000