backWERK Enschede

backWERK Enschede

Ondernemer worden bij backWERK in Enschede

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Enschede.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Enschede

Enschede is onderdeel van de gemeente Enschede, binnen de provincie Overijssel, en heeft 157.838 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €29.600. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Enschede een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €2.123.638.545. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Enschede op gemiddeld €155.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.1% van de mensen in Enschede een uitkering. Dit maakt dat in totaal 6.471 inwoners van Enschede een uitkering krijgen.

Enschede is een typische studentenstad. Met een eigen hogeschool, ROC, kunstacademie en universiteit is dit aan alles te merken. De stad is tevens onderdeel van de regio Twente. In het centrum van de stad liggen een aantal pleinen waar het meeste van de retail en horeca gevestigd is. Daarnaast bevinden in Enschede zich een aantal winkelcentra. Vlak buiten de stad in Drienerlo is tevens het voetbalstadion ‘De Grolschveste’ te vinden, met daaromheen veel bedrijvigheid.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Enschede interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Enschede.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Enschede

Provincie
Overijssel
Gemeente
Enschede
Inwoners
157.838
Inkomen
€29.600
WOZ-waarde
€155.000