Meet & Ribs Hoogkerk

Meet & Ribs Hoogkerk

Ondernemer worden bij Meet & Ribs in Hoogkerk

Meet & Ribs is op zoek naar een ondernemer in Hoogkerk.

Over Hoogkerk

Hoogkerk is gelegen in Groningen, en is onderdeel van de gemeente Groningen. Er wonen ongeveer 15.750 mensen in Hoogkerk. De WOZ waarde van de woningen in Hoogkerk ligt gemiddeld op €157.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Hoogkerk op €28.500. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Hoogkerk een gezamenlijk inkomen van €204.034.091. Van alle inwoners hebben 3.2% een uitkering. In Hoogkerk een totaal van 504 inwoners.

Hoogkerk is een dorp ten westen van Groningen. Hoogkerk is voornamelijk bereikbaar via Groningen. Het heeft geen eigen station of snelwegtoegang. Veel inwoners werken in het nabije Groningen. Daar waar Groningen een stad voor de studenten is, wordt Hoogkerken voornamelijk bewoond door werkenden. In het dorp zijn voornamelijk kleinere winkels te vinden. De grote retailers zijn voornamelijk gevestigd in Groningen.

Er zijn naast Meet & Ribs ook nog andere franchiseformules waarvoor Hoogkerk interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Hoogkerk.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule Meet & Ribs valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Meet & Ribs

Gegevens Hoogkerk

Provincie
Groningen
Gemeente
Groningen
Inwoners
15.750
Inkomen
€28.500
WOZ-waarde
€157.000