Meet & Ribs Leek

Meet & Ribs Leek

Ondernemer worden bij Meet & Ribs in Leek

Meet & Ribs is op zoek naar een ondernemer in Leek.

Over Leek

Leek is gelegen in Groningen, en is onderdeel van de gemeente Leek. Er wonen ongeveer 19.544 mensen in Leek. De WOZ waarde van de woningen in Leek ligt gemiddeld op €183.000, iets lager dan het gemiddelde in Nederland in 2020 van €270.000. Het inkomen van een gemiddeld huishouden ligt in Leek op €32.800. Lager dan het landelijke gemiddelde van €36.500. In totaal hebben alle inwoners van Leek een gezamenlijk inkomen van €291.383.273. Van alle inwoners hebben 4.9% een uitkering. In Leek een totaal van 958 inwoners.

Leek ligt aan de A7, wat de verbindingsas tussen de Randstad en Noord Duitsland is. Leek beschikt over vijf bedrijventerreinen waar een grote diversiteit aan bedrijven zich heeft gevestigd. De omgeving van Leek heeft een landelijk gevoel. Leek heeft een winkelcentrum waar men gratis kan parkeren. De stad Groningen ligt op zo’n 10 kilometer afstand en is prima bereikbaar via de A7. Populaire winkelstraten zijn o.a. Industriepark, de Schans, Tolberterstraat en Bosweg.

Er zijn naast Meet & Ribs ook nog andere franchiseformules waarvoor Leek interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leek.

eetcafé & restaurant branche informatie

Franchiseformule Meet & Ribs valt binnen de branche eetcafé & restaurant. De branche eetcafé en restaurant valt onder horeca en kent een verscheidenheid aan ondernemingen. Het marktaandeel van restaurants is circa 28% in de foodservicemarkt (eten buitenshuis). Enkele bekende formules die actief zijn in de branche zijn De Beren Restaurants, eazie, Humprey Restaurants en Subway.

De branche profiteert optimaal van de aantrekkende economie, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Circa 31% van al het voedsel, eten consumenten buitenhuis, 69% van al het voedsel is afkomstig uit de foodretail (supermarkten en speciaalzaken).

De consument blijft kritisch op zijn uitgaven en laat zich steeds meer leiden door kortingsacties en de nieuwste trends, waaronder de toenemende behoefte aan gemak en de toenemende aandacht aan verse, gezonde en lekkere maaltijden. De consument heeft vaak weinig tijd, wil flexibel zijn en wil eten of drinken waar en wanneer het hem uitkomt. Hierdoor vinden er verschuivingen van de vraag plaats naar andere, veelal branchevreemde aanbieders. Detaillisten integreren food concepten in hun winkels om meer klantbeleving te creëren en de verblijfsduur in het hun winkels te verlegen. Ook vanuit de supermarkten neemt de concurrentie toe. Zij kunnen, vanwege hun inkoopvolume, producten tegen een veel lagere prijs inkopen en zien kansen in de toenemende behoefte aan gemak bij de consument. Door de bovenstaande trends neemt ook het online thuisbezorgdiensten en leveranciers van maaltijdboxen sterk toe. Dit remt dan ook de trendmatige groei van de buitenhuisconsumptie.

Ondertussen groeit ook in de sector zelf het aanbod van eetcafés en restaurants. Kwaliteit en gastheerschap worden steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Daarnaast is de locatie in combinatie met het juiste concept doorslaggevend in de mate van succes.

Bron: ABN Amro Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Meet & Ribs

Gegevens Leek

Provincie
Groningen
Gemeente
Leek
Inwoners
19.544
Inkomen
€32.800
WOZ-waarde
€183.000