backWERK Kampen

backWERK Kampen

Ondernemer worden bij backWERK in Kampen

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Kampen.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Kampen

Kampen is onderdeel van de gemeente Kampen, binnen de provincie Overijssel, en heeft 35.335 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.200. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Kampen een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €533.237.273. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Kampen op gemiddeld €197.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 4.4% van de mensen in Kampen een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.555 inwoners van Kampen een uitkering krijgen.

Kampen is een oude Hanzestad en is gelegen aan de benedenloop van de IJssel, nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. Door de aanleg van het Reevediep zal Kampen medio 2018 op het dan ontstane stadseiland Kampen komen te liggen. Kampen is goed bereikbaar via verschillende N-wegen. De belangrijkste is de N50, wat in de toekomst wordt opgewaardeerd naar de A50. Kampen kent ook twee spoorlijnen, een naar Utrecht en een naar Lelystad en Amsterdam.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Kampen interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Kampen.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Kampen

Provincie
Overijssel
Gemeente
Kampen
Inwoners
35.335
Inkomen
€33.200
WOZ-waarde
€197.000