Leonidas Leidschendam

Leonidas Leidschendam

Ondernemer worden bij Leonidas in Leidschendam

Leonidas is op zoek naar een ondernemer in Leidschendam.

Leonidas is in 1913 ontstaan en maakt al 100 jaar de wereldbefaamde bonbons. Meer dan 100 unieke verschillende exemplaren bonbons worden in Brussel gemaakt en door meer dan 1.400 winkels in de wereld verkocht. 

Over Leidschendam

In Leidschendam wonen naar schatting 30.728 inwoners (bron: CBS), en is gelegen in de gemeente Leidschendam-Voorburg, in Zuid Holland. Gemiddeld wordt er €37.100 per huishouden verdiend, dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Leidschendam heeft hiermee een totaal inkomen van nabij €518.185.818 over alle inwoners. De huizen in Leidschendam hebben een gemiddelde WOZ waarde van €232.000, iets hoger dan het landelijk gemiddelde van €211.000 in 2014. 3.2% van de mensen hebben in Leidschendam een uitkering, oftewel 983 van alle inwoners.

Op de kerken en enkele artnouveau-winkelpanden na, is er verder weinig bewaard in Leidschendam. Rondom de dorpskern liggen verschillende kantoorgebouwen. In 2009 kreeg het dorp de zetel van het Libanontribunaal. Dit tribunaal zit gevestigd in het voormalig AIVD gebouw aan de Dr. Van der Stamstraat. Het dorp heeft een overdekt winkelcentrum, Leidsenhage en bevat zo’n 180 winkels. In 2018 moet het vernieuwe Leidsenhage klaar zijn met meer winkels en een andere naam: Mall of The Netherlands. Andere populaire winkelstraten zijn Liguster, Berkenhove, Rozemarijn, Damlaan en Eglantierhof. Belangrijke verkeersaders zijn A4 en N14. Leidschendam heeft een trein-, tram- en busstation.

Er zijn naast Leonidas ook nog andere franchiseformules waarvoor Leidschendam interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Leidschendam.

delicatessen branche informatie

Franchiseformule Leonidas valt binnen de branche delicatessen. Bij delicatessen gaat het om franchiseformules met winkels in lekkernijen, meestal gaat het om chocola/snoepgoed of olijfolie/azijn en noten. De ondernemer moet zelf ook een fijnproever zijn om zodoende zijn medewerkers en zijn klanten van goed advies te kunnen voorzien. Meestal gaat het om relatief kleine winkels met hoge omzet per vierkante meter.  Omdat de omloopsnelheid hoog moet zijn bevinden deze winkel zich meestal in een drukke winkelstraat.

Vestigingen Leonidas

Gegevens Leidschendam

Provincie
Zuid Holland
Gemeente
Leidschendam-Voorburg
Inwoners
30.728
Inkomen
€37.100
WOZ-waarde
€232.000