backWERK Middelburg

backWERK Middelburg

Ondernemer worden bij backWERK in Middelburg

backWERK is op zoek naar een ondernemer in Middelburg.

backWERK is een kwaliteits selfservice foodconcept en staat bekend om zijn heerlijk verse en natuurlijke producten tegen een eerlijke prijs. In onze winkels kun je terecht voor ontbijt, lunch en/of koffie met iets lekkers.

Over Middelburg

Middelburg is onderdeel van de gemeente Middelburg, binnen de provincie Zeeland, en heeft 39.695 inwoners (bron: CBS). Het gemiddelde inkomen per huishouden is €33.000. Het landelijk gemiddelde ligt op €35.000 bruto, exclusief vakantietoeslag. Dit maakt dat Middelburg een relatief lager inkomen heeft, met een geschat verzamelinkomen van alle inwoners van €595.425.000. De WOZ-waarde van de huizen ligt in Middelburg op gemiddeld €177.000. Lager dan het landelijk gemiddelde van €211.000. Daarnaast hebben 3.8% van de mensen in Middelburg een uitkering. Dit maakt dat in totaal 1.508 inwoners van Middelburg een uitkering krijgen.

Middelburg wordt doorsneden door Het Kanaal door Walcheren. Dit is een waterwegverbinding tussen de Westerschelde bij Vlissingen en het Veerse Meer bij Veerse. Het kanaal werd tussen 1870 en 1873 gegraven en droeg bij aan het economisch herstel van Middelburg. Populaire winkelstraten zijn o.a. Lange Delft, Mortiereboulevard en Nieuwe Brug. Ook is er een winkelcentrum en een woonboulevard te vinden in Middelburg. In het centrum moet men betaald parkeren. Aan de rand van het centrum is een blauwe zone, waar men met een parkeerschijf gratis kan parkeren. Middelburg is het beginpunt van de N57 en ligt aan de A58. Ook heeft de stad een treinstation, op het traject Vlissingen – Roosendaal.

Er zijn naast backWERK ook nog andere franchiseformules waarvoor Middelburg interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Middelburg.

brood & banket branche informatie

Franchiseformule backWERK valt binnen de branche brood & banket. In de branche brood & banket kan een onderscheid gemaakt worden in koude en warme bakkers. Bij koude bakkers gaat het met name om de verkoop van niet zelf vervaardigd brood en banket, eventueel in combinatie met de vervaardiging van (kleine) broodproducten via een opwarmoven en/of verkoop van chocolade en suikerwerk. Bij warme bakkers gaat het met name om de verkoop van zelfgemaakt brood en banket. Qua bedrijfsvoering, omzet en bruto winstmarges bestaat een groot verschil tussen beide typen zaken.

De Rabobank verwacht een kleine tot beperkte volumegroei voor 2016 – 2017. De verwachting is dat de volume stijgt met een kleine 2%. De grootste groei wordt echter verwacht bij kwaliteitsdiscounters en online, veelal ten koste van de traditionele bakkerijen.

Het huidige marktaandeel van online food is nog klein. Het ligt er dik bovenop dat dit de komende jaren explosief zal groeien. De verwachting is dat in 2030 een kwart van de boodschappen online gedaan wordt. De winkels in deze branche zullen dus moeten uitblinken in onderscheidende producten, een authentiek verhaal en behulpzaam personeel op de werkvloer. De consument zal dus verleid moeten worden met een belevingsomgeving waarin alle zintuigen worden geactiveerd. Al zal dat niet makkelijk worden: de grootste bedreiging voor deze branche is de supermarktbranche. Consumenten doen vaker in één winkel boodschappen. Echter kan dit ook weer een kans zijn, door samenwerkingen aan te gaan met supermarkten.

Bron: Rabobank Cijfers & Trends en detailhandel.info

Vestigingen backWERK

Gegevens Middelburg

Provincie
Zeeland
Gemeente
Middelburg
Inwoners
39.695
Inkomen
€33.000
WOZ-waarde
€177.000