en/of
en/of
A-Z

Franchiseformules in wonen

Op deze pagina vindt je informatie over franchising in wonen. Wil je ondernemer worden in deze branche? Lees hieronder meer.

Franchisenemer worden in de branche wonen?

Franchisenemer worden in de woonbranche? De woonbranche kan over het algemeen worden opgedeeld in: meubels, keukens, sanitair en woon-inrichting. Bekende formulehuizen binnen de branche zijn De Mandemakers Groep (DMG) en De Internationale Meubel Groep (IMG), moederbedrijven van onder andere Grando Keukens & Bad, Sanidirect, Superkeukens en Profijt Meubel. De prestaties van de woonbranche hangen nauw samen met de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. Dankzij de aantrekkende huizenmarkt lijkt de branche wonen ook weer groeiende te zijn. Na een aantal jaren van krimp toont de branche weer groeicijfers. Twee jaar geleden behaalde de branche een omzetstijging van 11,86%. In de woonbranche zijn de marges laag, waardoor er goed naar de kosten gekeken moet worden. Ook krijgen ondernemers in de branche steeds meer te maken met concurrentie van branchevreemde winkels en online verkooppunten. De fysieke winkel zal dus veranderen van rol: van verkooppunt naar adviespunt. Daarnaast gaat winkelbeleving een steeds belangrijke rol spelen.

De eisen voor een franchisenemer in de branche wonen

Er zijn natuurlijk een aantal eisen voor een startende ondernemer in de branche wonen. Zo wordt in wonen onderscheid gemaakt tussen franchisen in: meubels, keukens, sanitair en woon-inrichting. Om te kunnen starten als franchisenemer in de woonbranche moet je over goede communicatieve vaardigheden beschikken, voldoende eigen vermogen en enige verkoopervaring. Het benodigd eigen vermogen in de branche ligt gemiddeld rond de € 70.000. Uiteraard zijn er uitzonderingen en kan dit bedrag afwijken, afhankelijk van iedere situatie.

Franchise wonen in cijfers

Voor het vierde jaar op  rij stijgt de omzet in de woonbranche. De woonbranche bleef ook dit jaar plussen in zijn totale omzet. Cumulatief gezien heeft de woonbranche vorig jaar afgesloten met met een omzetstijging van +8,6%. Aldus de woonbranche bevindt zich in een gunstige en kenmerkende positie in de markt.

Andere formules in wonen